Матеріали для одягу з 3D принтами

Основна продукція нашого виробництва це одяг, декор та аксесуари з вражаючими, “вічними” в своїй яскравості повноцінними 3D принтами.

Час від часу ми маємо питання від покупців на тему, чи можливо надрукувати такий принт на котоні. Відповідь – і так і ні.
Так, бо звичайно можна.
Ні, бо 3D принти тримаються роками не змінюють своїх властивостей, не линяючи, не вигораючи тільки на штучних матеріалах.
Чому ж так?
Кожний має вдома речі з котону і безумовно це прекрасний матеріал, але як і будь-який матеріал він має своє призначення, свої плюси і мінуси,
Головним плюсом котона принято вважати його гіпоалергенність, адже не просто заради слова “натуральне”  хтось віддає перевагу  саме котону, не замислююсь над тим, що в процесі вирощування бавовняні поля обробляють такими “суворими” пестицидами, які викликають непередбачувані реакції у людей схильних до алергій. Крім того, котон впитує вологу і хоча  на футболках з котона іноді можна побачити мокрі плями від поту, але одночасно це дозволяє шкірі більше “дихати”.
Натуральне – це добре. Хоча вибираючи між етичним та екологічним одягом буде помилкою називати будь-який котон екологічним, адже звичайна бавовна і бавовна органічна сильно відрізняються, як ціною, так і безпечністю. Детальніше про це ТУТ
Повернемося до яскравості.
Чи є натуральні супер-яскраві фарби для фарбування речей? Ні.
Чи стільки існуючі натуральні фарби для одягу – ні.
Або яскраві і стійки штучні або нестійкі і не такі яскраві натуральні, завжди кожний має виб рати який фактор важливіше при покупці даної речі.

Ідемо далі. Мінуси 100% котона це перш за все те, що матеріал збігається або розтягується з часом, відбувається природна деформація нитки, цілком звичайна для котона. Що стається при цьому з принтом? Так, він деформується теж. І вигорає на сонці.
Крім того, натуральний матеріал котон при фарбуванні (зверніть увагу, ми не робимо яскраву наклейку, ми друкуємо в самому матеріалі) – віддає тільки 50-60% яскравості також в силу природної структури, тобто однакова якість друку буде 100% яскравою на мікродайвінгу і лише 50-60 % яскравою на котоні.

Відповідно для отримання довговічного, 100% яскравого принта на одязі має використовуватися як штучна тканина так і штучні барвники.

Ми друкуємо на таких матеріалах як дайвінг (він же трикотаж-спорт), мікродайвінг, фліс, тринитка і двунитка, габардин, шифон, софт, лакоста та інших, і не звичайних, а таких що які спеціально адаптовані під 3D друк.
Який їх склад? Не менше 70% поліестерових волокон, і чим їх більше, тим стійкіше буде матеріал в носці.
Що таке поліестер? Це матеріал, тобто фізична речовина, але (!) не тканина! Поліестеровий матеріал, тобто волокна використовуються при створенні тканин, використовується з початку 40-х років ХХ століття
Коли написано “100% поліестер” це може бути як “скляний” на дотик матеріал, що буде “кусатися” і викликати неприємні відчуття, так і повна, абсолюно схожа на дотик на той же котон тканина, яку без хімічної експертизи не відрізнити. Китайські дешеві футболочки так же відрізняються на дотик від наших, як і їх вартість. Якісні речі не можуть бути дешеві, якщо це звичайно не чиста продукція вирощена в вашому саду силами матінки-природи.
100% поліестер можна написати і в описанні купальника і військової палатки, хіба схожі матеріавли для купальника і палатки? Ні, просто використано

Тому ми даємо повні і детальні не просто описи, а і відеоогляди матеріалів для максимального розуміння на відстані, яку ж річ ви купуєте і не мати жодних сумнівів в тому, що “кусатись”  наші вироби не будуть 100% як і 100% котон.
Про плюс и цих матеріалів.
Безумовний плюс це яскравіть кольорів, незмінність їх в процесі носіння. Речі з цих матеріал майже не мнуться або легко прасуються. Кольори  ніколи не втрачають своєї яскравості, матеріал не деформується з часом. Тканина така ж гіпоалергенна як і котон, і так же як і бавовна може бути недоречною лише виключно при індивідуальній нереносимості, що зустрічається дуже і дуже нечасто.
Мінуси. Головним мінусом є те, що і мікродайвінг і дайвінг погано реагують на тертя об жорсткі поверхні, тобто якщо у вас на куртці жорстка бірка – тканина на світшоті “закошлатиться” якщо поверх футболки вдягати рюкзак з жорсткими лямками – аналогічно. Крім того, ці матеріали погано впитують вологу, тому при спеці +40*С в цих футболках буде спекотніше,ніж в котонових. (Але ми вирішили це питання створивши футболки – безрукавки ТУТ)

Нижче відео, де представлені деякі матеріали.
Одразу зауважу, що ми постійно тестуємо матеріали і в відеоогляді тринитка  в пропорції 50х50, котона і поліестера, відповідно вона набагато блідніше. Наразі матеріал в пропорціях відкориговано і яскравіть тринитки 100% так ж як і на інших матеріалах.

3 думки про “Матеріали для одягу з 3D принтами”

  1. Сповіщення: Етично чи екологічно? | 3D Exclusive

  2. Сповіщення: Що за звір “поліестер”? | 3D Exclusive

  3. Сповіщення: З яких матеріалів ми шиємо. Частина 2 | 3D Exclusive

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *